Tanfolyamok

 

Az álomelemző tanfolyam célja, hogy a résztvevők megtanulják "kezelni" az álmaikat, ami nem csak álomfejtést jelent, hanem az álmok, álomfajták és álomrészletek jelentőségének vagy éppen jelentéktelenségének a felismerését is. Sokan hajlamosak az álomból kiragadott egy-egy szó jelentését keresgélni, holott általában az álom mint egész hordozza a tanulságot, miként a mesék. A tanfolyam segít abban is, hogy az álmok értelmezését fejlődésünk és gyógyulásunk szolgálatába állítsuk az önismeret fejlődése mellett.

A tanfolyam során megtanuljuk megkülönböztetni a lényegest a lényegtelentől és az általánost a személyestől. Megtanuljuk felismerni a részletek között megbúvó rejtett jelentéseket, és a szimbólumfejtés határait is.

A tanfolyamon nem foglalkozunk az álmokkal mint jóslattal! Hitem szerint a jövő fürkészése nem segít a fejlődésben, sem a lelki egyensúly és a helyes, etikus és egészséges életmódhoz kialakításában. Erről bővebb írok az Álomszemlélet és a Jósálmok címszó alatt.

Álomelemző tanfolyam – önismereti csoportban

A tanfolyamon a résztvevők saját álmain „gyakorlunk”, így sokat megtudunk egymásról, ezért nevezem önismereti csoportnak is és ezért félig zárt jellegű, vagyis egy idő után nem csatlakozhatnak hozzá ismeretlenek. A találkozások során azonban senkinek nem kötelező megnyilvánulnia, a kölcsönös tiszteletben tartás folyamatosan alapvető szempont.

Az első órai rövid elméleti áttekintés után az egyszerűtől (tipikus álomképek) a bonyolult felé haladva sajátítjuk el az értelmezés technikáját: az asszociáció és a szimbólumfejtés logikáját, melynek alapja C. G. Jung pszichológiája és emberszemlélete. (pl. C. G. Jung: Az ember és szimbólumai)

A módszer mindenki által megtanulható. Senki nem születik az álomfejtés tudományával, természetesen tehetségbeli különbségek éppúgy akadnak, mint bármely képesség terén.

A találkozások többnyire ráhangoló relaxációval és imaginációval kezdődnek. Az elemzések között egy-egy önismereti játékkal lazítunk, melyek az otthoni és társasági életben is élvezetes időtöltésként gyakorolhatók.

A tanfolyam szervezése lehetséges heti beosztásban, alkalmanként minimum 3 órában vagy havi beosztásban alkalmanként 4-8 órában, létszámtól függően.

Igény szerint tartok ún. maratoni tanfolyamot, vagyis egy hétvégébe sűrítünk egy 16-20 órás találkozót. Ezek a legintenzívebb és leghatásosabb kurzusok, azonban sok személyes "munkát" hagynak maguk után a résztvevőkben, amiket nem szabad elhanyagolni. .

A résztvevők létszáma 4 és 14 fő között lehetséges, a tanfolyam egy főre eső költsége ennek függvénye.

Amennyiben érdekli önt vagy intézményét a fenti lehetőség, keressen meg az e-mail címemen. .

Igény szerint csoportos meghívásra helyszínre megyek.

Szeretettel várom Alternatív Gyógyászati Központok és egyéb egészségvédő intézmények jelentkezését is tanfolyam tartása céljából

Álomelemző tanfolyam - egyéni, levelező formában

Az egyéni tanfolyam annyiban különbözik a rendszeres személyes álomfejtéstől, hogy az írásbeli elemzéseket elméleti, technikai, szemléleti és módszertani ismeretekkel is kiegészítem. Vagyis az elemzésre küldött álmoknak nem csupán a jelentését derítjük ki, hanem az ahhoz vezető utat is, kiegészítve általános, minden elemzésre érvényes szabályokkal. A hagyományos tanfolyamtól pedig abban tér el az egyéni levelezés, hogy végig megőrzi személyes és aktuális jellegét, vagyis sokkal inkább terápiás jelentőségű, és azonnal hasznosítható elemeket tartalmaz. Valamint megőrizhető az anonimitás.


 

pszichoglass@t-online.hu

Vissza a lap tetejére>>